You're Here : Home Hungarian Bessélem matyar

Bessélem matyar

Bál a Matyar Házspa

Written by Hegedős Györgyi  in  Hungarian - Bessélem matyar PDFPrintE-mail

Barátunk mente Sopronpa etyetempe, mikó jött 56, jötte ide, itt van szokerdő. Ma isz etyetempe van, de főnaty, mindenkinek a tetején van. Vannak szokan de össe-tartyák magukat. Bál isz van minden évpe. Mikó jött miénk meghívász, mintyár tyanúsztam ő volt.

Mentük én sép fehér naty-drágompa, fekete bárszon-kabát fölül. Ott vót mindenki szötét-kék, azs matyar etyszég-ruha. Könjű vót látni, ki örek professor, azs mind vót sürke ruha, csicsa nyak-kendővel.

Kedvesz fele-tesztvérnő Gy.-nek

Written by Hegedős Györgyi  in  Hungarian - Bessélem matyar PDFPrintE-mail

gazsán őrültünk, hogy itt vótá. Azs jó vót, hogy szosze azs montá, mint töppi matyar, ki jötte Kanadápa látogatni. Mikó segén rokon visi forgósz étterempe 29. emeletpe, akkó monják:

"Illyet má láttuk Moskvápa.

Hoty hoty nektek ninc Mercsedes?

Jujj, de picsi Niagara!"

Segén rokon költi sok pénzset, töri nyakát, és kap ezs. Tecak nézste és kösönte. Azs sép vót.

Mikó megin jöhecc?

u.i. Hoty utazstál Gy. mosz szírja, mer érzsi mint árva. Hát-ha nem akarsz orvosszákt enni, nem mussáj, de cak gin-től nem fogs tyótyulni. Hiápa okosz natyanjád úty monta. Kemény a fejed mint fa. (Azsér ihacc ety-kettő. Hát ha tyótyuls?)

Azs bistos jopp, mint orvosszág. Ha nem beruks, kérem tessé értem tyere. tankozsni isz kérem, a kocsi isz szomjasz, nemcsak maga-te.