You're Here : Home

Ismertető

Tudnivalók

Üdvözöljük Veszely Ferenc több diplomás pedagógus, kanadai magyar költő, író, műfordító és drámaíró magyar és angol nyelvű, vendéglátó honlapján. Kortárs irodalom és kritika magyarul és angolul jelenik itt meg, gyakran eredeti publikációként, ismertetők és értékelések mellett. Veszely széleskörű munkásságán kívül bemutatunk és vendégül látunk ingyenes szolgáltatásban jó minőségű írásokat más, mind magyar mind kanadai szerzőktől, amikor lehetséges a szerzők saját kezelésében. Kattintson az Authors gombra ezek megtekintéséhez. Vendégeink önállóan tudják feltenni, cserélni vagy javítani eredeti alkotásaikat és illusztrációjaikat ezen az állandóan változó honlapon. Egy egyszerű e-levél a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it címre elegendő a folyamat megindításához.

Szilágyi Enikő

Tehetséges, fiatal erdélyi író csatlakozott vendéglátó honlapunkhoz azzal az ambícióval hogy megörökíti a szilágysági magyarság mindennapi életét. Ezen vonatkozású műveiből adunk itt ízelítőt. Keressék fel Szilágyi Enikőt saját neve alatt az Authors címke alatt. A képen Enikő kisfiával egy középkori lovagi életet megelevenítő rendezvényen.

Sóvári Szeréna

Sóvári Szeréna tehetséges költő, színházi rendező, a vancouveri emigráns magyarság egyik legismertebb tagja csatlakozott honlapunkhoz verseivel és méltányolásaival. A képen az ő elképzelése szerint létrehozott festményt Győri Tóth László készítette. Szeréna cikkeiben a helyi mértékadó eseményekről ír, így a soproni diákokról készült film bemutatójáról olvashatunk elsőnek bemutatott cikkében. Minden tehetséges magyart örömmel látunk honlapunkon mind az óhazából mind az újhazából. Mert szétszóródva is egy nép vagyunk.

Kaiser László

Szeretettel üdvözöljük honlapunkon Budapestről Kaiser Lászlót, a független magyar nemzeti irodalom fáradhatatlan dinamóját, az ismert Hungarovox Kiadó és Oktatási Studió vezetőjét. Ez a hihetetlen energiájú és munkabírású, önzetlen ember egyszerűen mindent maga csinál és mindent megtesz mindenkiért -- feltéve ha mindenben segítőkész felesége már nem előzte őt meg. Ezt személyesen tanusíthatom.

Demmer György és a HCHC

Demmer György B. Mus., M.A. (Mus.), M.A. (Cdn. Std.), az H.C.H.C. (Hungarian Canadian Heritage Collection) alapítója, gyűjtője, tárolója és kurátora immár 28 éve dolgozik fáradhatatlanul Ottawában, hogy megőrizze a kanadai magyarság nyomát és lehetővé tegye szellemi hagyatékának tanulmányozását a jövő kutatói számára.